Продукти


Ние правим всичко това
АКВАМАР - Слънчеви колектори
Слънчеви колектори
 
Използването на слънчева система за Вашия апартамент, къща, хотел, производствена база има много предимства:


     - използване на безплатната слънчева енергия
     - висока ефективност благодарение на вакуума при вакуумнотръбните колектори
     - антизамръзващи функции
     - устоичивост на градушки при вакуумнотръбните колектори- до 35мм.
     - целогодишно използване на вакуумнотръбните колектори
     - дълъг живот.
           При първоначалната преценка на типа колектор, който смятате да използвате трябва да знаете, че какъвто и избор да направите ще осигурите дългосрочно енергийно спестяване за вашият дом, офис или промишлена сграда. Типовете колектори се разграничават на плоски и вакуумни, като вакуумните са няколко вида спрямо колекторните тръби които се използват:

Аквамар Слънчеви и отоплителни системи            Плоските колектори са изработени от :
     - Корпус- алуминиев или метален.
     - Абсорбер- това е вътрешната част,която поглъща слънчевата енергия. Той е изработен от медни тръби,споени към медна лента или ламарина върху която е поставено специално покритие.            Най отгоре е покрито с призматично или гладко стъкло,което има свойствата да не отразява повторно слънчевия лъч. Между абсорбера и корпуса има изолация от вата.Алуминиевата рамка от вътрешната страна осигурява стабилност на цялата конструкция.
           Слънчевите лъчи се привличат от абсорбера и загряват медните тръби по които преминава вода или специална соларна течност /наречени-флуиди/. Този флуид се обтича по тръбите, който го отвеждат в серпентината на бойлера и от там затопля водата в самия водосъдържател на
           За цялата система е необходимо:
     - Панел
     - Стойка
     - Тръби
     - Помпа
     - Разширителен съд
     - Център на управление
     - Бойлер със серпертина.

Аквамар Слънчеви и отоплителни системи           Вакуумнотръбен колектор с тръби тип SHCMV-единично борсилатно стъкло/свърх топлопроводяща вакуумна тръба/ са едни от най-новите разработки в областта на слънчевите колектори. При тях колекторните тръби са изработени от единично борсиликатно стъкло под вакуум. Вътре концентрично са разположени медни тръби със специално оформени алуминиеви пластини със специално селективно покритие, позволяващо улавянето и на разсеяна слънчева радиация /действа и в облачни дни/.
           В медната тръба се загрява специален флуид,който отдава индиректно топлина на преминаващата през колекторната част соларна течност. Мощност на една тръба над 110 W/h. Най- разпространени от този вид са моделите които са само колектори и комплекти със водосъдържатели под високо налягане.
           В сравнение с другият вид тръби този модел са с много по-високо КПД, тъй като загряването в тръбата става директно и усвоената слънчева енергия е почти 100%.
Тъй като водосъдържателят е под налягане за свързването директно към водопроводната система не е необходима помпена група. Аквамар Слънчеви и отоплителни системи           Вакуумнотръбен колектор с тръби тип "Heat Pipе" са направени от две стъклени тръби между който има вакуум. Върху външната повърхност на вътрешната тръба е нанесено топлинно-абсорбиращо покритие- Алуминиев нитрид. В нея е разположена медна тръба, в която се загрява специален флуид, който отдава топлината получена от слънчевите лъчи в колекторна част през която преминава антизамръзващата смес.
           Този вид колектори са два модела: едните са с бойлер от хром- никелова ламарина и 60мм. изолация от пенополиуретан, вграден над самите тръби и водата директно се загрява в резервоара. Водата в под налягане и не е необходима помпена група.
           Другият модел са конструирани само от тръби и колекторна част, през която преминава флуида и се отвежда по тръбен път към серпентината на бойлера, разположен във вътрешно помещение. Тези модели са под високо налягане и са за целогодишна експлоатация.
           За изграждането на цялата система са необходими :
     - Бойлер със серпентина
     - Слънчев колектор
     - Циркулационна помпа
     - Разширителен съд
     - Контролер
     - UPS/резервирано захранване/

           Вакуумнотръбените колектори с нормална куха тръба са едни от първите разработки в областта на слънчевите колектори.
Тези модели са с бойлер над самите тръби, в които директно се загрява водата на резервоара. Водата в него не е под налягане и се водят термосифонни системи. В комлекта е включен ел. нагревател и дистанционен регулатор за температурата и нивото на водата.

Основната разлика между плоските и вакуумните колектори е, че вакуумните колектори продължават ефективна работа и при минусови температури. Вакуума е най- добрия изолатор, благодарение на  тези му свойства вакуумните колектори могат да издържат на минусови температури без да дават дефекти и да са достатъчно ефективни.

Фирма ,,АКВАМАР" е единствения сервиз на всички видове слънчеви колектори за гр. Варна и Североизточна България.

SOFTKIT
 • Машини за сладкарство и хлебопроизводство
 • Активно и пасивно оборудване
 • Кабели, switch и оптика
 • AL и PVC дограма Варна.
 • Термопомпи Варна
 • Слънчеви колектори Варна
 • Врати Варна
 • Официален уеб сайт на `Ballermann am balkan`
 • Производство и Продажба на пакетиращи машини
 • Дограма Варна
 • Дограма Варна
 • Коаксиални кабели, LAN и конвертори
 • Производство и Продажба на машини за хлебопроизводство и сладкарство.
 • Изработка уеб сайт
 • AL и PVC дограма Варна.
 • Фирмен уеб сайт на фирма `Войнов ЕООД`
 • Интериорни Врати Варна
 • Фирмен уеб сайт на фирма `Войнов ЕООД`
 • Изработка сайтове
 • Водно подово отопление Варна
 • Блиндирани Врати Варна